dimecres, 13 de juny del 2012

iOS 6 a fons: novetats del millor sistema operatiu mòbil d'Apple


Una de les apostes més interessants de la WWDC 2012 d'Apple ha esta la presentació en la seva conferència inaugural del nou sistema operatiu per a dispositius mòbils iOS6. Com ja ve passant d'un temps ençà, es van presentar unes línies mestres del que serà el nou software dels de Cupertino, però susceptible d'introduir canvis d'aquí a la tardor, quan està previst que aparegui de manera pública.

Tot i així, iOS6 és una bona i potent actualització del sistema operatiu, i aporta algunes novetats molt esperades i d'altres que milloren el que ja de per sí és bo. Aquí van les més destacades:
  • Mapes: no hi aprofundirem perquè ja n'hem parlat al bloc. Només cal dir que representa la ruptura amb el proveïdor de mapes fins l'actualitat, Google, i passa a incorporar bones novetats, algunes de la mà d'un conveni signat amb l'empresa de navegadors GPS Tom Tom.
  • Siri: ara és més intel·ligent i permetrà fer moltes més coses controlant els dispositiu amb la veu. A més parla i entén moltes més llengües, inclòs el castellà. Punt negatiu la no inclusió del català.
  • Facebook: s'integra Facebook en tot el sistema operatiu. Des de calendaris, contactes, publicacions, imatges, vídeos...
  • Passbook: dedicarem una entrada en exclusiva per a aquesta nova aplicació, però val la pena esmentar-la perquè és, potser, una de les idees més itneressants, intel·ligents, i a tenir en compte d'Apple. Es tracta d'una aplicació que guarda els nostres tickets, cupons, entrades, bitllets, etc...
  • Fotografies en Streaming compartides: es permet l'opció de compartir les fotografies entre els diversos dispositius d'Apple, ja siguin mòbils, Apple TV, ordinadors amb el nou sistema operatiu Mountain Lion...
  • Facetime en 3G: doncs això, que ara es pot utilitzar Facetime, el servei de videotrucades d'Apple, estant conectat en xarxes 3G. Recordem que en versions previes del sistema operatiu això no era possible, quedant condicionat el servei a estar connectat a una xarxa WIFI.
  • AppStore, iBooks Store, etc, renovades i més atractives.
  • Mail: ja era hora que Apple dediqués una revisió al seu servei de correu. Tot i així poden estar-se quedant curts. Incorporen millores com la possibilitat de categoritzar un contacte com a VIP, el que permet destacar-ne els correus que arribin. També permet incorporar diverses signatures de correu per a diversos comptes enllaçats.
  • Millores en l'accessibilitat per a discapacitats, millores en les opcions de trucades (a destacar l'opció de respondre una trucada amb un missatge de text o de rebre un recordatori en el cas de no respondre...), noves APIS per a desenvolupadors, etc.
Hi ha moltes més novetats, però aquestes són les principals. S'espera que les versions beta ja disponibles vagin polint el que s'ha ensenyat per ara. També és molt possible que quan surti definitivament, a la tardor, ho faci amb alguna novetat fins ara no mostrada (recordem que Siri, l'assistent de veu, no va ser presentat en la primera fornada d'iOS5 i sí a l'octubre de 2011).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.