dimarts, 26 de juny del 2012

S'apropa la Google I/O: Nova App de mapes i actualització de Gmail per a iOS, nou Nexus...



Demà comença la conferència de Google, la Google I/O 2012 (se celebra del 27 al 29 de juny). I com qui no vol la cosa han començat a aparèixer rumors, notícies, filtracions, i altres aperitius del que ens espera els propers dies. Per fer-ho lleuger resumim les novetats dels de Mountain View en una sola entrada. Endavant!


Nova App de mapes per a iOS

No és cap novetat, doncs Google ja va avançar el que seria la seva actualització de mapes. Jeff Huber, un dels seus directius, a més ha assegurat que els seus desenvolupadors estran treballant per a oferir una experiència impressionant als dispositius iOS.


Poc més han de fer que incloure-hi totes les característiques que a dia d'avui ja gaudeixen els usuaris d'Android. Si a més ho milloren i Microsoft dóna el que promet amb els seus Nokia Maps, Apple ho comença a tenir molt fomut i aniria sent hora de treure's una poma del barret. Per ara, no em cansaré de dir que els mapes offline promesos per Google i Microsoft ja serien prou excusa per no fer ús de l'aplicatiu dels de Cuppertino. Al temps...


Gmail per a iOS, actualitzat

Qui diu que Google té un complot contra els usuaris d'Apple? Si fins i tot actualitza les seves aplicacions cada mig any, com és el cas de Gmail (ironia en mode on). Doncs sí, així és, si la sortida de l'aplicació de Gmail va ser un dels desastres més grans dels que es recorden en el món de les Apps per la seva inoperativitat, desastre que van intentar esmenar amb una actualització forçosa fa cosa de mig any, ara tornen a llençar una actualització que molts esperaven.


L'aplicació de Gmail 'nativa' per a iOS (quan diem nativa volem dir que és una aplicació que amaga un web a l'interior, cosa que no ajuda gaire) incorporsa sucoses novetats: integració amb el centre de notificacions del sistema perquè vagin apareixen fins i tot amb la pantalla bloquejada, possibilitat d'ús de més d'un compte alhora per a enviar i rebre correus des de diverses adreces de mail, i algunes millores en la productivitat de l'aplicació com, per exemple, evitar que es tanqui la sessió de manera regular sense el nostre consentiment (tot plegat, minúcies... disculpeu, no ho puc evitar).


Nou tablet Nexus

Fins ara era un secret sabut per tothom. Ara és, sembla ser, una notícia filtrada pel bloc Gizmodo Austràlia, i amb prou credibilitat, per cert.

D'entrada es diu que el fabricarà ASUS, amb una estructura molt semblant als tablets actuals, però realment estilitzat (si és com a la imatge) i sense botons físics, com ja passa als telèfons nexus. Les especificacions de hardware parlen d'un tablet de 7 polzades (1280×800 píxeles), amb processador Nvidia Tegra 3 (quatre nuclis), amb 1GB de RAM, suport NFC, i de 8 o 16GB de d'emmagatzematge. A més integraria una única càmera frontal destinada a videoconferència (ja és hora que algú vegi que, si no s´és community manager, les càmeres al darrera tenen poca utilitat).

El més important, especulen amb un preu d'entre 199 i 249 dòlars (veurem com fan el canvi a euros) segons capacitat. Si el preu és aquest, potser sí podrem parlar d'autèntica competència per a l'omnipresent i totpoderós iPad d'Apple.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.