dimecres, 25 de juliol del 2012

Apple i Microsoft presenten resultats financers ¿preocupants?


Apple pot començar a preocupar-se? Si fins ara semblava que la crisi econòmica no afectava als de Cuppertino podríem estar davant d'una nova situació al mercat. Situació, valgui dir, de la que tampoc se n'escapa Microsoft.

L'empresa més valuosa del món, aquella que té prou diners en efectiu com per comprar tots els Estats Units d'Amèrica, ha obtingut pobres resultats financers o, si més no, no compleix amb les previsions inicialment establertes. 8.800 milions són els que ha guanyat 'només' Apple entre abril i juny de l'any en curs, el que significa un 22% més que al mateix període de l'any passat, però al voltant d'un 15% menys del que tenia previst el mercat. Tot plegat ha provocat que els californians rebaixin les seves expectatives per al quart trimestre al voltant d'un 25% del que tenien previst. A més, això coincideix amb una frenada de vendes de l'iPhone, que ha produït en el mateix període 26 milions d'unitats, 9 menys que les del trimestre anterior, i 3 menys de les que s'estimava vendre.

Tot i així no ens posem les mans al cap, que Apple no estigui venent tant com s'espera no vol dir que no segueixi tenint molts beneficis. Les vendes de l'iPad van bé i, segurament, la pròxima esperada presentació del nou iPhone 5 ha provocat aquesta desacceleració de vendes tan accentuada.

Més problemàtica és la situació de Microsoft, que comença a jugar-se les garrofes amb els productes que posarà al mercat properament, és a dir, Windows 8,  Windows Phone 8 i Office 2013. El període abril-juny de 2012 ha significat pels de Redmond la primera entrada a números vermells en un trimestre des que l'empresa tecnològica va sortir a borsa un ja llunyà any 1986. Això tot i que, segons diuen des de Microsoft, ha estat un any de rècords pel que fa a beneficis.

Tot i que les situacions de les dues empreses són envejables i envejades per la majoria de tecnològiques del mercat, potser exceptuant Google, la situació d'ambdues marca clarament el moment en que es troben. Mentre Apple està a la cresta de l'onada i, sembla, relativament immòbil pel que fa a vendes i resultats, Microsoft fa molt que no destaca per revolucionar el sector i pot donar la sensació que segueix en la seva lenta i progressiva caiguda. El darrer trimestre de l'any és important per a les dues tecnològiques però, en principi, i segons les posicions actuals de cadascuna, Apple pot mantenir-se o començar a baixar (cosa altament improbable) mentre que Microsoft l'únic que pot fer, a part d'enfonsar-se, és recuperar terreny i tornar a pujar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sigueu respectuosos amb tothom. Aquest web no es farà responsable dels comentaris dels seus usuaris.